over het kraakpand

Een droom die werkelijkheid is geworden

MISSIE

Een toegeruste ruimte waarin inventieve krakers komen tot bijzondere ideeën en oplossingen. Het uiteindelijke doel: het ontwikkelen van probleemoplossend vermogen.

De wereld om ons heen verandert continu en is net zo voorspelbaar als onvoorspelbaar. Als je niet alleen staande wilt blijven, maar ook wilt groeien, is een flexibele, adaptieve geest essentieel. Hiervoor moeten probleemoplossende skills aangeleerd worden. Creativiteit vormt hierin de sleutel.

Onze missie is een startpunt te zijn voor inventieve krakers. Kinderen, jongeren en organisaties zijn in het Kraakpand welkom om te leren hoe ze persoonlijke, maar ook grotere vraagstukken kunnen kraken. Hierdoor creëren ze probleemoplossend vermogen en vernieuwen ze hun eigen wereld en uiteindelijk de wereld om hen heen.

You cannot solve a problem
with the same mind
that created it.

Albert Einstein

UNIEKE LOCATIE.
UNIEKE ERVARING.
UNIEK rESULTAAT.

Mijn droom

Al sinds ik jong was, droom ik van een veilige, creatieve plaats waar jeugd zichzelf zou kunnen hervinden en leren denken in oplossingen.

Ik heb vele paden bewandeld, maar altijd kwam ik hier weer terug. Inmiddels kan ik mijn jarenlange ervaring als facilitator, innovator en coach combineren met het juiste portie lef en momentum. Zo ontwikkel ik de plek van mijn dromen en mijn bijdrage aan deze wereld.
En die plek gun ik iedereen.

OVER MIJ

Hi, ik ben Lisanne, oprichter van Het Kraakpand en ik vertel je graag iets meer over mezelf. 

Laten we beginnen bij mijn route naar Het Kraakpand en dan eindig ik met de wens om te zingen in de kroeg :-).

Daar gaan we: er zijn een aantal rode draden in mijn werkend leven: 

  • Data;
  • Studenten;
  • Faciliteren;
  • Concepten.

In mijn eerste baan na mijn studie was ik marketing analist bij een online mediabureau. In die tijd was de online media markt enorm aan het groeien en ik leerde hierdoor heel veel over het belang van data, maar ook hoe dit strategisch in te zetten. 

Terwijl mijn werk in de digitale media evolueerde naar data strategie en data gedreven innovatie, werkte ik ook veel met studenten. Doceren, afstudeerbegeleiding of projectbegeleiding: het maakt me niet heel veel uit wat het is, want werken met studenten vind ik inspirerend en enorm leuk. 

Dat ik veel ideeën heb, weet iedereen die mij kent. Deze eigenschap gecombineerd met creativiteit maakt dat ik veel concepten bedenk en al meerdere heb uitgewerkt. 

Het analyseren van data; het faciliteren van studenten en het bedenken van concepten gecombineerd, maakt mij een goede facilitator. Ik creëer unieke sessies waarin ik mijn analytische, docerende, empathische en creatieve skills inzet om tot topresultaat te komen en de sessie aan te passen wanneer nodig.

Vorig jaar werd ik gecertificeerd jongerencoach. Een belangrijke toevoeging en iets wat ik zeker in wil zetten in het Kraakpand.

En verder….ik ben niet voor niets in Noordwijk gaan wonen: ik ben gek op de kust, de zee en vooral: met m’n supboard de zee op. Ik woon samen met Edwin en mijn dochter Minou. Filosoferen; dansen; zingen; goede koffie of wijn maken me blij. Ik maak hele goede glutenvrije broden en ooit: ga ik in de kroeg zingen.