Wil jij de creativiteit in jouw kind stimuleren?

Wil jij de creativiteit in jouw kind stimuleren? Meld hem/haar/hen dan aan voor Kraken voor Kids. Elke vrijdagmiddag kraken we een uitdaging door te werken met restmateriaal; papier of bijv. Lego!

Lisanne in Het Kraakpand

uitdagingen oplossen doe je met....

Wist je dat creativiteit essentieel is om probleemoplossend vermogen te ontwikkelen? Door de creativiteit in kinderen te stimuleren en hen bepaalde methodes aan te leren, kunnen zij slim leren kijken naar uitdagingen die zich voordoen. Dit kunnen grote uitdagingen zijn zoals: 'Hoe kan ik bijdragen aan een betere wereld?' of 'Hoe kan ik me op school beter concentreren?' of kleine zoals: 'Hoe kan ik sparen voor iets dat ik graag wil?' of 'Hoe kan ik zelf een hut bouwen?'.

als ouder of verzorger wil jij graag...

Dat jouw kind of het kind waarvoor je zorgt:
- Leert denken in oplossingen;
- Ideeën durft uit te proberen;
- Creatieve oplossingen bedenkt voor uitdagingen waar hij/zij/hen tegenaan loopt;
- Zelfvertrouwen krijgt in het vermogen om zelf ideeën en oplossingen te bedenken.

Maar….hoe doe je dat? 
En heb je genoeg tijd om je kind te helpen?

De unieke leesbank

Hoe werkt het?

Kraken voor Kids: dat klinkt wat rebels. Wat gaan ze eigenlijk doen?

1. uitdaging kiezen

Elke week hebben we een andere uitdaging: 'hoe bouw je eigenlijk een raket?' of 'Hoe bouw je een huis van plastic?'. De kids mogen zelf de uitdagingen indienen of wij bedenken ze zelf.

2. kraken!

Wat is eigenlijk de uitdaging: Wat is een raket? Welke onderdelen heeft een raket? Wat zou je eigenlijk willen bouwen en wat moet de raket kunnen?

3. hoe?

Nu je weet wat je wilt maken, gaan we bedenken HOE je dat kunt gaan maken en met welk materiaal. Een klein plannetje maken dus!

4. maken!

Ga maar doen! Lekker uitproberen!

5. trots zijn!

Vind je het mooi of is het je lelijkste stuk ooit? Dat moet gevierd worden. En dus mag je het in het Krakersmuseum zetten en op de open dagen met je ouders/verzorgers, opa/oma of wie dan ook komen bekijken.

HET MOOISTE EN MEEST LEGITIEME KRAAKPAND VAN NEDERLAND BIEDT: ​

Ik heet jou en jouw kind graag welkom in het mooiste en meest legitieme kraakpand van Nederland. En deze staat ook nog eens in Noordwijk aan Zee!

Alle nodige faciliteiten zijn aanwezig: creatief materiaal, fijne zitjes, lekkere koffie, fijne snacks oh en... een strand op 5 minuten loopafstand.

Wanneer jouw kind druk bezig is, kan jij als ouder lekker even het strand op; even winkelen of een boek lezen. Na afloop ben je welkom om even te blijven hangen met een drankje!

een toffe ruimte & creatief materiaal

Een oude boerderij uit 1694 is door onszelf volledig omgetoverd tot de perfecte creatieve ruimte. Inclusief een hangzolder. Terwijl jouw kind lekker bezig is, kan jij genieten van de winkelstraat; het strand of even een boek lezen.

een bewezen methode

In 15 jaar tijd heb ik veel methodes ontdekt en geprobeerd. Dit deed ik voor bedrijven en studenten. Een van die methodes is: Design Thinking en dat gaan we ook doen tijdens Kraken voor Kids!

enthousiaste begeleiding

Teams en studenten enthousiasmeren en inspireren. Dat gaat me al goed af zeg ik zelf. Maar het is nog leuker om met kids aan de slag te gaan en ze te laten zien wat er allemaal mogelijk is als ze hun creativiteit 'aanzetten'. Ik begeleid dit proces op zo'n manier dat ze met trots en een lach naar huis gaan.

LA2_4177_Lilian_Fotografie_Aartman_het_kraakpand_noordwijk_lisanne_van_nieuwkerk_2023-04-17-Verbeterd-NR

wie gaat de kinderen begeleiden?

Hi! Ik ben Lisanne. Ik sup graag op zee, ga ooit zingen in de kroeg en ben oprichter van Het Kraakpand. Hiermee ben ik op een missie om startpunten te creeren voor inventieve krakers: kids, jongeren en bedrijven.

Met bijna 15 jaar ervaring als (data gedreven) innovatiecoach, docent en facilitator van strategische trajecten, heb ik veel methodes/werkvormen ontdekt en geprobeerd.
Door m'n creativiteit en analytisch vermogen in te zetten, maak ik voor bedrijven passende programma's die ze kunnen uitvoeren in Het Kraakpand.

Maar dat doe ik met een reden. Het liefst leer ik die probleemoplossende vermogen ook aan kinderen en jongeren. Ik denk dat het essentieel is dat kids het zelfvertrouwen ontwikkelen om uitdagingen aan te pakken en in oplossingen te denken. En dat leer ik ze graag!

"There are no rules here, we're trying to accomplish something."

Thomas A Edison

aanmelden?

Ben jij enthousiast en wil jij als ouder/verzorger jouw kind aanmelden? Dat kan! Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op. 

Je koopt een strippenkaart voor 25 euro. Hiermee kan een kind 1x proefdraaien en 5x meedoen. Je hoeft niet elke week te komen. Het is een strip per keer dat je komt. 

© Het Kraakpand